Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havretekakor med dinkelmjöl

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Ganska gott bröd att börja dagen med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och mät upp havregryn i en större bakbunke. Häll vattnet över grynen och rör om. Låt svalna innan du fortsätter. Rör i mjölk, sirap, olja och salt. Lös upp jästen i lite degspad. Tillsätt dinkelmjölet och fortsätt tillsätta vetemjöl tills konsistensen känns bra. Jäs degen under duk i 30 minuter. Arbeta degen några minuter och dela den i 12-15 jämnstora bitar. Platta ut till ca 1-1,5 cm runda kakor som läggs på smorda plåtar. Jäs i ca en halvtimme. Sätt ugnen på 225 grader Grädda 7-9 minuter tills färgen ser bra ut Pensla ovansidan med lite smör eller margarin medan kakorna fortfarande är varma.
  2. Istället för sirap kan man även använda honung. Vetemjölet kan bytas mot rågsikt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lotta640 17 oktober 2012

    Det här brödet har blivit en favorit hos oss. Kanon gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.