Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havskatt

Havskatt är en delikat matfisk med fast, vitt kött som är perfekt att lägga på grillen. I fiskdisken kallas den vanligtvis också kotlettfisk. Havskatten är dessvärre idag rödlistad på grund av fisket som inte anses vara hållbart för våra hav. Vill du tillaga havskatt har Matklubben samlat en mängd olika inspirerande recept på bland annat grillad havskatt. Självklart går det också bra att tillaga havskatt även om man inte råkar ha en grill till hands. prova till exempel några av Matklubbens goda recept på havskatt i ugn, där den till exempel kan ackompanjeras av färskpotatis och späda primörer som blir en smakupplevelse utöver det vanliga.


Koka potatisen. Tvätta musslorna. Finhacka löken och vitlöken. Bryn den lätt utan att den får färg i en stor kastrull med lock. Lägg i musslorna och häll på vinet. Lägg på locket och skaka runt. Lå...

3

Skala moroten och slanta. Ansa och skölj purjo och skär i ca cm tjocka skivor. Skölj och dela paprikan i ca 1 x 1 cm;s bitar. Dela fisken i mindre bitar. Blanda kokosmjölk och vatten med...

30 min
3-4

Finhacka purjo och fänkål. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull och fräs hacket tillsammans utan att det tar färg ca 2 min. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffra...

50 min
10
2

Fräs gul lök och vitlök i smör tills den blir blank. Rör i curry och låt det fräsa i några minuter. Rör i vetemjöl. Späd med mjölk under rörning. Låt såsen koka i ett par minuter. Lägg i fiskbullarna...

4

Blanda smöret med tomater, basilika, vitlök och salt. Låt det stelna i kylen. Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä upp den på spett. Blanda det smälta smöret med citronsaft, salt och peppar. Pens...

4

Ugn 150 grader Dela fisken i 8 lika stora delar, vänd dem i vetemjöl. Bryn fisken lätt på båda sidor. Slå på buljong, vin och grädde. Ställ in pannan i ugn ca 15 min. Skala och stek vitlökskl...

4
1

Skär havskattsfiléerna i två delar om de är långa. Pensla på grilloljan (med vitlök). Mal på lite vitpeppar. Grilla ganska hett i ca 2-3 min på varje sida. Salta under grillningen.Citronsås: Skala 2 c...

4
1

Gör i ordning en marinad av olja, citronsaft, dill, salt och peppar och låt havskattkotletterna dra cirka två timmar. Om du grillar på träkolsgrill, så följ anvisningarna för säker grillning och tänd...

4

Balsamicosky: Skala rödlök och morot och skär i 1 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med olivolja. Låt sakta rosta på medelvärme 20-25 minuter. Rör om då och då. När moroten och röd...

4

Linda in fisken i parmaskinka och lägg den på het grill. Grilla fisken runt om och dra den sen åt sidan på grillen och låt eftersteka någon minut på lägre värme....

4

Snoppa och skär jordgubbarna i kvartar. Skala och tärna melonen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finstrimla chilifrukten. Hacka koriandern (spara lite till garnering). Blanda allt och smaks...

30 min
4
1

Blanda olivolja, hoisinsås och citronsaft i en skål, pensla de tinade fiskbitarna med marinaden och ställ kallt ca 45 minuter. Saffranssmörsås: Fräs lök och chilifrukt i 1 msk smör tills det mjukn...

1 h
2
1

Skär lax och havskatt i ca 3x3cm stora kuber. Skölj den ena limen noga. Halvera och skär limen i tunna skivor. Trä upp de båda fisksorterna, limeskivor och thaibasilikablad växelvis på 4-8 grillspett...

1 h
4

Förbered först smöret och ställ i kylen. Låt smöret bli rumsvarmt . Hacka tomater, basilika och pressa vitlök. Blanda allt i en bunke. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå...

4

Blötlägg träspetten 30 minuter. Skär fisken i stora tärningar. Skölj, kärna ur och skär paprikan grovt. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och klyfta rödlöken. Lägg fisk och grönsaker i en bun...

4

Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja. Tillsätt resterande ingredienser utom senapspulver och habanero. Låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills aprikoserna är mjuka. Häll över koket i en matbered...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.