En lite lyxig och god fiskrätt. Går att göra med torsk eller annan fast vit fisk också.
Instruktioner
- Koka potatisen.
Tvätta musslorna. Finhacka löken och vitlöken.
Bryn den lätt utan att den får färg i en stor kastrull med lock.
Lägg i musslorna och häll på vinet. Lägg på locket och skaka runt. Låt koka 5-6 minuter. Ta upp musslorna och släng de som inte har öppnat sig.
- Slå över kokspadet till en stekpanna. Koka ner några minuter och slå i grädden, buljongtärningen och hacket av en halv kruka persilja.
- Dela fisken i lika delar/personer och salta. Lägg ner de i pannan och koka den tills de når en innertemp. på ca 50 grader. Under tiden lägg undan 12 musslor för garnering, ta ur musslorna ur de andra skalen och lägg i såsen med fisken.
- Ta upp fisken och varmhåll. Koka ner såsen några minuter och red den om det behövs. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
- Lägg upp 3 potatisar i mitten på tallrikarna. Lägg fisken över potatisen. Häll över såsen och garnera med musslorna med skal. Ett i varje vädersträck. Hacka över lite persilja.
Publicerat den
16 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar