Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havskatt med blåmusslor

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

En lite lyxig och god fiskrätt. Går att göra med torsk eller annan fast vit fisk också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Tvätta musslorna. Finhacka löken och vitlöken. Bryn den lätt utan att den får färg i en stor kastrull med lock. Lägg i musslorna och häll på vinet. Lägg på locket och skaka runt. Låt koka 5-6 minuter. Ta upp musslorna och släng de som inte har öppnat sig.
  2. Slå över kokspadet till en stekpanna. Koka ner några minuter och slå i grädden, buljongtärningen och hacket av en halv kruka persilja.
  3. Dela fisken i lika delar/personer och salta. Lägg ner de i pannan och koka den tills de når en innertemp. på ca 50 grader. Under tiden lägg undan 12 musslor för garnering, ta ur musslorna ur de andra skalen och lägg i såsen med fisken.
  4. Ta upp fisken och varmhåll. Koka ner såsen några minuter och red den om det behövs. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
  5. Lägg upp 3 potatisar i mitten på tallrikarna. Lägg fisken över potatisen. Häll över såsen och garnera med musslorna med skal. Ett i varje vädersträck. Hacka över lite persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.