Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vitlöken är endast till som smaksättare, ingen höjdare att äta. Dock är såsen underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150 grader
  2. Dela fisken i 8 lika stora delar, vänd dem i vetemjöl. Bryn fisken lätt på båda sidor.
  3. Slå på buljong, vin och grädde. Ställ in pannan i ugn ca 15 min.
  4. Skala och stek vitlöksklyftorna i torr panna. Stek långsamt så de får färg och blir mjuka. Lägg upp fisken på varma tallrikar.
  5. Rör ner smöret och vitlöken i såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och servera med pressad potatis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dolores 1 september 2012

    Vilken god fisk och vilken god sås. Första gången jag lagar denna fisk för den är inte direkt billig, men den var otroligt god. När min man och jag ska "lyxa" till det lite blir det ofta fisk och den här kommer vi def. att göra fler gånger.

  • snåljåp onkel detlev 19 december 2023

    Min första havskatt på grund av 40% rabatt. För snål att köpa dyra matvaror annars. Enda undantaget är grönsaker för frysta morötter smakar horribelt. Nåväl, jag lägger till min egenodlade chilipulver av bhut jolokia och trinidad scorpion. Bara ett knappnålshuvud för annars gör det ont. Schalottlök får även fräsa med vitlöken. Vill man göra lite kul så häller man in mousserande vin eller champagne. En variant på såsen är sabayon med champagne med starkt reducerad buljong innan den hälls i. Man får då fettet från äggulorna, men slipper extra smöret som i en holandaise. Fördelen är att sabayonen kan användas i efterrätten zambaglione med limelikör och äggvitorna till maräng efter att ha varit frusna någon vecka. Äldre äggvitor är bättre till maräng, medan färska äggulor är bättre till såser.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.