Vitlöken är endast till som smaksättare, ingen höjdare att äta. Dock är såsen underbart god!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Vilken god fisk och vilken god sås. Första gången jag lagar denna fisk för den är inte direkt billig, men den var otroligt god. När min man och jag ska "lyxa" till det lite blir det ofta fisk och den här kommer vi def. att göra fler gånger.
Min första havskatt på grund av 40% rabatt. För snål att köpa dyra matvaror annars. Enda undantaget är grönsaker för frysta morötter smakar horribelt. Nåväl, jag lägger till min egenodlade chilipulver av bhut jolokia och trinidad scorpion. Bara ett knappnålshuvud för annars gör det ont. Schalottlök får även fräsa med vitlöken. Vill man göra lite kul så häller man in mousserande vin eller champagne. En variant på såsen är sabayon med champagne med starkt reducerad buljong innan den hälls i. Man får då fettet från äggulorna, men slipper extra smöret som i en holandaise. Fördelen är att sabayonen kan användas i efterrätten zambaglione med limelikör och äggvitorna till maräng efter att ha varit frusna någon vecka. Äldre äggvitor är bättre till maräng, medan färska äggulor är bättre till såser.