Fisken blir saftig och god när den tillagas i foliepaket i ugnen. Alla de mixade örternas doft och smak passar fint till. Vitkålssallad är både nyttigt och gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Lägg fiskfilén i folie i en ugnsfast form. Salta och peppra och stäng paketet. Låt stå i 15–20 minuter beroende på storlek på bitarna.
- Mixa eller hacka alla örterna med citron och olivolja med mixerstav eller i mixer. Lägg över de mixade örterna i en skål och rör i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Rör i fänkålsfrö och låt örtsåsen stå och dra.
- Montera den vändbara skärskivan med en tunna sidan på din köksmaskin och skiva vitkålen. Lägg den i en skål och häll på olivolja, vinäger och örtkrydda. Rör runt ordentligt.
- Servera fisken tillsammans med den gröna örtsåsen, vitkålssalladen och till exempel kokt ris eller bulgur.
Publicerat den
6 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar