Havtornens syrlighet går fint ihop med den söta rulltårtebottnen. Läcker och snabb rulle att servera på fikabordet!
Instruktioner
- Havtornskräm:
Pressa de tinade havtornen genom en sil för att få ut all saft. Vispa socker, äggulor och maizena luftigt i en annan bunke och vänd ner blandningen i havtornsjuicen.
- Häll ner smeten i en kastrull och koka upp krämen under konstant omrörning. När krämen börjar bubbla, sänk värmen och låt den sjuda några minuter.
- Lägg smöret i en bunke och sila krämen genom en finmaskig sil över smöret. Rör om tills krämen är slät. Låt den svalna och ställ den i kylskåp.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Blanda ner det kalla vattnet. Vänd runt tills smeten är slät.
Blanda i hushållsfärg.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt den svalna. Vänd bottnen upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort det första papperet.
- Bred havtornskräm på bottnen och rulla ihop. Förvara rullen kallt.
Publicerat den
29 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar