Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtorns- och citronrulltårta

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Havtornens syrlighet går fint ihop med den söta rulltårtebottnen. Läcker och snabb rulle att servera på fikabordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havtornskräm: Pressa de tinade havtornen genom en sil för att få ut all saft. Vispa socker, äggulor och maizena luftigt i en annan bunke och vänd ner blandningen i havtornsjuicen.
  2. Häll ner smeten i en kastrull och koka upp krämen under konstant omrörning. När krämen börjar bubbla, sänk värmen och låt den sjuda några minuter.
  3. Lägg smöret i en bunke och sila krämen genom en finmaskig sil över smöret. Rör om tills krämen är slät. Låt den svalna och ställ den i kylskåp.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Blanda ner det kalla vattnet. Vänd runt tills smeten är slät. Blanda i hushållsfärg.
  6. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt den svalna. Vänd bottnen upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort det första papperet.
  7. Bred havtornskräm på bottnen och rulla ihop. Förvara rullen kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.