Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Havtorns- och saffransglögg

 
Skriv ut

Gör din egen glögg och överraska dina gäster med härliga smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 1 liter glögg
  2. Tips: Vodkan kan uteslutas om du vill ha ett alkoholfritt alternativ.
  3. Koka upp apelsinjuicen i en kastrull. Lägg i de frysta havtornen. Sjud blandningen under lock ca 10 minuter på lägsta värme.
  4. Rör om ett par gånger. Sila av havtornen och spara dem till garnering. Skölj apelsinerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Skär ingefäran i avlånga, tunna skivor med skalet kvar. Lägg ner apelsinskivor, ingefära, kanelstång, socker och saffran i kastrullen med juice.
  5. Låt blandningen sjuda 5 minuter under lock på lägsta värme. Dra kastrullen åt sidan och låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och ställ glöggen kallt minst 1 dygn.
  6. Värm glöggen före servering, får ej koka. Tillsätt eventuellt vodkan. Fördela havtornen i glasen och strö lite socker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.