Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hawaiibiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda köttfärsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250°. Blanda samman nötfärs, vatten, salt, peppar och chiliflakes till en jämn färs. Forma fyra biffar med vattensköljda händer.
  2. Blanda samman soja och olja och pensla biffarna med blandningen. Bryn biffarna i stekpanna och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Låt ananasen rinna av och skär tomaten i skivor. Lägg en ananasring på varje biff och hyvla över emmentaler.
  4. Placera en skiva tomat på varje biff och ställ in i ugnen i 10-15 minuter eller tills osten smält och biffarna blivit lagom genomstekta.
  5. Vill du ha biffen lätt rosa ska den ha en innertemperatur på 70°. Stek annars några minuter till.
  6. Skär paprikan i ringar och lägg en ring på varje biff före servering. Servera med kokta grönsaker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.