Detta är en av favoriterna på pizzeriorna runt om i landet. Och visst är det gott med den rökta skinkan, den syrliga ananasen och den salta och krämiga osten.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
- Blanda ner olivolja, durumvete och salt i degvätskan. Arbeta in durumvetet tills det blir en smidig deg.
- Arbeta degen 4-5 minuter för hand i bunken eller ett par minuter i en matberedare. Låt degen jäsa cirka 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på ett bakbord. Dela degen i fyra bitar. Strö ut lite polenta på bakbordet och kavla eller tryck ut degen i polentan till fyra bottnar (fyra små pizzor), eller två bottnar.
- Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar. Låt bottnarna jäsa ca 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Fördela ananas, tomat, skinka eller kalkon och ost på pizzabottnarna. Strö till sist över oregano.
- Grädda 12-15 minuter eller tills pizzorna ser gyllene och fina ut.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar