Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hawaiirutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Frasig botten och god ananasfyllning, gömmer sig under ett ljuvligt kokostäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll mjöl, socker, citronskal och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills en degboll bildas.
  3. Tryck ut och kavla en 26x36 cm stor degplatta på ett bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och låt stå kallt.
  4. Rör samman äggvita, socker, kokos och grenadine till kokostäcket i en kastrull. Sjud smeten på svag värme under omrörning tills den tjocknat.
  5. Grädda kakan tills den är nästan färdig, ca 15 minuter. Bred ut marmeladen på den varma kakan, och sedan kokostäcket över marmeladen.
  6. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
  7. Grädda kakan i ca 12 minuter till. Kokostäcket ska få en gyllene färg och stelna något. Låt kakan svalna någon minut. Skär bort kanterna och skär sedan upp i 30 rutor. Låt bitarna kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.