Frasig botten och god ananasfyllning, gömmer sig under ett ljuvligt kokostäcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll mjöl, socker, citronskal och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut och kavla en 26x36 cm stor degplatta på ett bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och låt stå kallt.
- Rör samman äggvita, socker, kokos och grenadine till kokostäcket i en kastrull. Sjud smeten på svag värme under omrörning tills den tjocknat.
- Grädda kakan tills den är nästan färdig, ca 15 minuter. Bred ut marmeladen på den varma kakan, och sedan kokostäcket över marmeladen.
- Höj ugnsvärmen till 200 grader.
- Grädda kakan i ca 12 minuter till. Kokostäcket ska få en gyllene färg och stelna något. Låt kakan svalna någon minut. Skär bort kanterna och skär sedan upp i 30 rutor. Låt bitarna kallna på plåten.
Publicerat den
12 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar