Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heaven and hell

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lakritspannacotta med hallonsås. Helt svart pannacotta som fått sin färg från svart hushållsfärg och smak från lakrits.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Lakritsextrakt finns att köpa på panduro, där kan du även hitta den svarta hushållsfärgen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm grädde, socker, lakritsextrakt och hushållsfärg i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Smaksätt med citronsaft och havssalt.
  3. Häll i glas och låt stelna i kyl ca 2 timmar.
  4. Tina och mixa hallonen till en puré. Koka purén med sockret tills hälften återstår, ca 15 minuter. Låt kallna. Servera pannacottan med en klick av hallonsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.