Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hedvigs kringla

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En stor, härlig wienerkringla pryder alltid ett kaffebord, både på stora och små kalas. Degen är ett mellanting av wienerdeg och vetedeg - resultatet blir fylligt och frasigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär matfettet i bitar. Finfördela det i mjölet, för hand eller med en elvisp. Tillsätt sockret.
  2. Smula ner jästen i lite av den kalla gräddmjölken. Tillsätt resten av gräddmjölken och äggen. Häll ner allt i mjölblandningen.
  3. Arbeta degen, för hand eller med en maskin, tills den är lagom fast och släpper bunkens kant. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång kaka, 30x50 cm.
  4. Gör fyllningen: Rör ihop matfett, florsocker, nystött kardemumma och äpplemos.
  5. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop den. Forma rullen till en stor kringla. Lägg den på en bakpappersklädd plåt. Kringlans skarv ska ligga nedåt med fäständarna underst så att de inte går upp under jäsning och gräddning.
  6. Klipp små täta jack efter varandra mitt på hela kringlan. Låt kringlan jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla kringlan med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda kringlan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt kringlan kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.