Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel kotlett med mumsig sås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

underbart god benfri kotlett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg steken i en ugnsform. Skala morötter o lök, dela dom i mindre bitar och lägg runt steken. Blanda vinäger, vatten, buljong, salt och peppar och häll det över steken. Stek i 125 grader tills innertemperaturen är ca 75 grader. Vänd steken ett par ggr. Linda in steken i aluminiumfolie och låt svalna något. Sila skyn och koka upp ca hälften. Tillsätt grädde, soja, en klick gelé. Red med Maizena tills du får tjocklek som passar dig. Smaka av med salt. Skär upp köttet i tunna skivor.
  2. servera med kokt potatis och gelé.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 78maria 2 januari 2013

    hur mycke grädde?

  • k_myhrberg 2 januari 2013

    sorry glömde det. nu är det uppdaterat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.