Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel kyckling i ugn

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god rätt som passar stora och små!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Börja med att ta fram en skål till marinaden och häll i olivoljan. (Skålen ska vara tillräckligt stor för att rymma kycklingen). Skala vitlöken och pressa ner den i oljan. Häll i kryddorna och persiljan och rör om ordentligt.
  3. Skölj kycklingen och skär av överflödig fett men låt skinnet vara kvar. Lägg den i marinadskålen och knåda in så att hela kycklingen är täckt. Tryck in resten av marinaden under skinnet och i kycklingen. Lägg hela skålen i en plastpåse och ställ i kylskåpet.
  4. Skala potatisarna och skiva i tunna skivor. Gör likadant med löken. Skär paprikorna i långa stavar. Skär cocktailtomaterna i tre bitar var. Ta fram en stor och djup ugnssäker form. Ca 30*40 cm skulle vara bra. Smörj formen med smör och börja med att lägga ett lager med hälften av potatisen. Därefter paprikorna , tomaterna och löken. Krydda med grillkryddan och ringla över lite olivolja. Lägg på resten av potatisen och krydda igen med grillkrydda och ringla på lite olivolja. Gör en grop i mitten av allt fast inte hela vägen till botten. Ta ut kycklingen från kylskåpet och placera den mitt i formen i gropen. Häll över eventuell avrunnen marinad och avsluta med att ringla över ytterligare lite olivolja. Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i ugnen. Låt vara i ugnen i ca 1 timme. Tag sedan ut den och ta bort folien och ställ tillbaka i ugnen tills skinnet fått ordentligt med färg. Ta ut den igen och vänd på hela kycklingen och ställ tillbaka tills den sidan också fått färg.
  5. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.