- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god rätt som passar stora och små!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Börja med att ta fram en skål till marinaden och häll i olivoljan. (Skålen ska vara tillräckligt stor för att rymma kycklingen).
Skala vitlöken och pressa ner den i oljan.
Häll i kryddorna och persiljan och rör om ordentligt.
- Skölj kycklingen och skär av överflödig fett men låt skinnet vara kvar. Lägg den i marinadskålen och knåda in så att hela kycklingen är täckt. Tryck in resten av marinaden under skinnet och i kycklingen. Lägg hela skålen i en plastpåse och ställ i kylskåpet.
- Skala potatisarna och skiva i tunna skivor. Gör likadant med löken. Skär paprikorna i långa stavar.
Skär cocktailtomaterna i tre bitar var.
Ta fram en stor och djup ugnssäker form. Ca 30*40 cm skulle vara bra.
Smörj formen med smör och börja med att lägga ett lager med hälften av potatisen. Därefter paprikorna , tomaterna och löken. Krydda med grillkryddan och ringla över lite olivolja.
Lägg på resten av potatisen och krydda igen med grillkrydda och ringla på lite olivolja.
Gör en grop i mitten av allt fast inte hela vägen till botten.
Ta ut kycklingen från kylskåpet och placera den mitt i formen i gropen. Häll över eventuell avrunnen marinad och avsluta med att ringla över ytterligare lite olivolja.
Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i ugnen.
Låt vara i ugnen i ca 1 timme. Tag sedan ut den och ta bort folien och ställ tillbaka i ugnen tills skinnet fått ordentligt med färg. Ta ut den igen och vänd på hela kycklingen och ställ tillbaka tills den sidan också fått färg.
- Servera med ris.
Publicerat den
17 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar