Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hel örtöverbakad kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

God söndagsmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda samman fyllningen. Lägg kycklingen med öppningen mot dig. Lyft på skinnet från kycklingbröstet. Stick in ett trubbigt föremål, t ex ett skedskaft, mellan köttet och skinnet på bröstfilén. Frigör skinnet hela vägen men inte så det går igenom. Fyll utrymmet med ostfyllningen.
  3. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat. Blanda samman olja och soja och pensla kycklingen med det. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 1 1/4 timmar. Stick med en sticka i låret, om det kommer ut klar vätska är kycklingen färdig. Stick in en köttermometer vid benet på låret. Vid 70° är kycklingen klar. Ös den då och då under tiden med sky som rinner ut.
  4. Häll sky och buljong i en kastrull. Koka upp. Blanda samman grädde och mjöl och rör ner det. Låt såsen sjuda 5 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med hasselbackspotatis, haricots verts och såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • si1ver 8 december 2009

    Låter gött ska göra det imorn till middag :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.