Detta är en av min mammas paradrätter. Kyckling i en krämig och god sås. Smakar gott med ris och lite vinbärsgelé. Servera med blomkålsris för en LCHF-vänlig variant.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Låter gott, men jag har en liten undran. Ska det vara något mjöl till såsen? Smälter man smöret och rör ner de andra ingred?
Anvand smoret till att steka kyckligen. Ja har andrat instruktionerna. Och nej, mjol behovs ej. Sasen blir tjock anda
Jag använde fycklingfile som jag kryddade med lite grillkrydda och paprikapulver och bryende den istället för färdiggrillad kyckling. Hade nog inte fullt så mycket smör men det blev nog 60-70 g. Gjorde såsen enligt receptet. Kan tänka mig lite mindre fransk senap och öka den vanliga lite om man är känslig för smaken (som mina barn). Jättegod enligt mig och maken.