Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helen's Örtagårdskyckling LCHF

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en av min mammas paradrätter. Kyckling i en krämig och god sås. Smakar gott med ris och lite vinbärsgelé. Servera med blomkålsris för en LCHF-vänlig variant.

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingen i små bitar och stek i smöret. Blanda alla ingredienser till såsen. Rör ihop allt och låt puttra på spisen i 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • beca 29 augusti 2011

    Låter gott, men jag har en liten undran. Ska det vara något mjöl till såsen? Smälter man smöret och rör ner de andra ingred?

  • OCMadde 29 augusti 2011

    Anvand smoret till att steka kyckligen. Ja har andrat instruktionerna. Och nej, mjol behovs ej. Sasen blir tjock anda

  • Green73 11 augusti 2012

    Jag använde fycklingfile som jag kryddade med lite grillkrydda och paprikapulver och bryende den istället för färdiggrillad kyckling. Hade nog inte fullt så mycket smör men det blev nog 60-70 g. Gjorde såsen enligt receptet. Kan tänka mig lite mindre fransk senap och öka den vanliga lite om man är känslig för smaken (som mina barn). Jättegod enligt mig och maken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.