Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgfärslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt eftersom limpan sköter sig själv i ugnen. Extra mumsigt med ostkuberna inuti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den glansig i lite smör. Låt svampen rinna av och fräs den tillsammans med löken en stund. Låt det svalna.
  2. Blanda färsen med salt, peppar, crème fraiche och ägg. Tillsätt lök, svamp och ostkuber. Arbeta smeten slät.
  3. Forma till en limpa och lägg den på ugnsfat. Linda bacon runtom. Grädda limpan mitt i ugnen i 175 grader ca 50 minuter.
  4. Hasselbackspotatis går bra att göra på samma gång i ugnen på ett separat fat. Det går också bra att göra en sås på skyn som bildats runt helgfärslimpan. Tillsätt grädde, kalvfond, salt och peppar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.