Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgkyckling

(1 kommentar)  
Helgkyckling Helgkyckling
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ett alldeles underbart och lite annorlunda kycklingrecept. Kycklingfilé i mycket lyckad kombination med saffran och kräftstjärtar. Från Viktväktarnas fågelkokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i olja. Krydda dem väl med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 10 minuter.
  2. Blanda kräftlag, vin och saffran i en kastrull och koka upp. Blanda försiktigt ner fraiche och redning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad dill och kräftstjärtar.
  3. Bottna med ris i en ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över och täck med kräftsåsen. Gratinera i 225° i ca 10 min. Garnera med dill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tina62 5 september 2008

    Gott! Då jag viktväktar så räknade jag och det blev 6,5 per portion. Har du VV-recept så lägg gärna ut dem med poäng per portion för det är många som har svårt / eller tycker det är jobbigt att räkna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.