Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad blomkål med gremolataolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova att grilla blomkålen på grillen. Underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gremolataolja: Finriv det yttersta skalet på citronen. Finhacka persilja och vitlök och blanda ihop med olivoljan och citronskalet.
  2. Ansa bomkålshuvudet och dela det på mitten. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme och lägg på locket. Grilla det ca 30 minuter tills det fått en fin grillad yta, vänd det med jämna mellanrum. Riv över osten och grilla i ytterligare ett par minuter tills den smält.
  3. Lägg upp det på ett fat, strö över lite flingsalt, ringla över gremolataoljan och servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.