Grillad och saftig kyckling som serveras med en krämig polenta och god salsa.
Instruktioner
- Blanda 100 g smör, citronskal, timjan, riven vitlök, chili och svartpeppar i en bunke. Fördela smöret runtom kycklingen, du kan även försiktigt trycka in smör mellan bröstfilén och skinnet med hjälp av handen.
- Baka kycklingen i ugnen på 175 grader i 20 minuter, sänk sedan ugnen till 140 grader och baka ytterligare i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och låt kycklingen vila i 20 minuter före servering.
- Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. Tillsätt polenamjölet och låt koka på svag värme under omrörning i 8 minuter.
Tillsätt sedan ost och smör och smaka av med salt.
- Skär tomaterna i kuber och blanda med persilja, senap, hackad rödlök och citronjuice.
Skär ut kycklingen från bröstbenet och neråt.
- Servera kycklingen med polenta och tomatsalsa.
Publicerat den
13 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar