Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad kyckling med krämig polenta och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Grillad och saftig kyckling som serveras med en krämig polenta och god salsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 100 g smör, citronskal, timjan, riven vitlök, chili och svartpeppar i en bunke. Fördela smöret runtom kycklingen, du kan även försiktigt trycka in smör mellan bröstfilén och skinnet med hjälp av handen.
  2. Baka kycklingen i ugnen på 175 grader i 20 minuter, sänk sedan ugnen till 140 grader och baka ytterligare i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och låt kycklingen vila i 20 minuter före servering.
  3. Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. Tillsätt polenamjölet och låt koka på svag värme under omrörning i 8 minuter. Tillsätt sedan ost och smör och smaka av med salt.
  4. Skär tomaterna i kuber och blanda med persilja, senap, hackad rödlök och citronjuice. Skär ut kycklingen från bröstbenet och neråt.
  5. Servera kycklingen med polenta och tomatsalsa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.