Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helgrillad Rådjursstek LCHF

(3 kommentarer)  
 • Serverar: 6 portioner
 • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

I vissa län får man jaga råbock nu på våren. De av er andra som jagar har kanske ett rådjurslår liggande som ni inte vet vad ni ska göra med. Prova då det här sättet att helgrilla. Det tar lite tid, men man kan göra annat under tiden. Dricka vin och umgås med gästerna exempelvis. Den här rätten innehåller (ca) 41% protein, 57% fett och 2% kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag!
 2. Börja med att tända grillen. Steken skall grillas med indirekt värme under lock. Använder du kolgrill skall du försa ihop glöden i ena änden av grillen och lägga steken på den andra sidan. Använder du gasolgrill skall du bara använda den ena brännaren som du kör på lägsta effekten, och lägga köttet över den andra. Har du flera hyllor i grillen ska du lägga den så högt som möjligt. Vänd var 20 minut och grilla totalt ca 2 timmar.
 3. Vill du addera lite röksmak kan du ta lite spån (speciellt rökspån finns på de flesta butiker som säljer fiskegrejor) och slå in i aluminiumfolie, göra några hål och sedan lägga på grillen ovanför värmen (kolen eller gasolbrännaren).
 4. Under tiden som köttet svettas på grillen är det dags för smöret: Stek lök, vitlök, curry och torkade örter i 50 g smör på låg temperatur så att allt får svettas ihop och bli smakrikt. Häll direkt ur pannan ned i en liten matberedare och mixa med ca 50 g kallt smör. Fortsätt och klicka i mer och mer smör tills allt är ilagt. Avsluta med att tillsätta curry och chilikryddan samt en äggula. Mixa ytterligare en minut och ställ sedan svalt (INTE kallt).
 5. Låt köttet vila en kvart innan du skivar upp det. Servera med kryddsmöret och en sallad med curryvinaigrette,
 6. Njut.

Liknande recept

Kommentarer (3)

 • epique 16 maj 2010

  Hur kan detta recept vara ett LCHF? Ketchup och sweet chilisås borde vara big no,de innehåller ju fruktansvärt mycket socker.:P

 • erajsko 31 maj 2010

  I sammanhanget är det så små mängder att det inte spelar någon roll. Gick ned många kilon när jag åt detta under nästan en vecka (det blir rätt mycket kött). Den totala mängden man får i sig, om man inte sitter och skär bort hela grillytan och mumsar i sig, är försumbar. En stor del av marinaden försvinner för övrigt ned i grillen. Har dock kollat med programvaran calcounter och Lars-Erik Litsfeldt (skrev fettskrämd) och fått OK. Lycka till!

 • epique 24 juni 2010

  Okej :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.