Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt anka med pepparsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en verklig delikatess där citron, rosmarin, salvia och balsamvinäger får smaksätta det fantastiska ankköttet i gott sällskap med svartpepparsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in ankan med salt och vitpeppar. Skölj citronerna väl och skär dem i fjärdedelar. Skölj örtkryddorna. Fyll ankan med citron och örtkryddor och förslut med tandpetare.
  2. Skala och ansa morot, selleri, majrova och purjolök och skär i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en ugnsfast gryta. Fräs märgben (märgben kan uteslutas), grönsaker och rotsaker samt lök och vitlök i smöret. Lägg ankan på grönsaksbädden och sätt in grytan i ugnen. Sänk till 175 grader och stek i ugnen i en timma.
  4. Ta ut grytan ur ugnen och ta bort fett som har lagt sig på ytan. Häll på vin och stek ytterligare en timma. Ös ankan ofta med skyn och täck med aluminiumfolie de sista 30 minuterna. Stäng av ugnen, lägg över ankan på ett ugnsfast fat och låt den vila i ugnen.
  5. Ta bort fet från skyn och sila skyn i en liten gryta. Tillsätt buljongen. Stöt svartpepparkornen och häll dem i såsen. Låt sjuda tre-fyra minuter och smaka av med balsamvinäger. Skär upp ankan och servera den med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cebex 8 september 2012

    Vad är lämpligt att servera till ankan och skysåsen? Lotta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.