Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt biffrad med kantarellsås och rotfruktstårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

God

Ingredienser

Instruktioner

salta och peppra biffraden ordentligt och bryn den i en stekpanna. Sätt i en stektermometer och stek färdigt på låg värme, ca 100-125 grader till önskad stekgrad. Grovhacka kantarellerna till såsen och fräs dem med den finhackade löken. Pudra över mjöl och rör ut väl. Tillsätt sherry, buljong, grädde och kantarellspad. Sjud på svag värme i 15-20 min, smaka av med salt och peppar. OBS! Använder man färsk svamp, så får man späda såsen med lite mjölk eller buljong. Skala och skiva rotfrukterna i 2-3 mm tjocka skivor. Varva skivorna med hackad lök, smält smör, hälften av osten samt salt och peppar i en smord ugnsform. Stö över resten av osten och grädda i 175 i ca 50 min. skär upp biffen och servera med sås och rotsakstårta samt grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.