Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt dillfylld makrill

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Makrill hör den svenska sommaren till, och vad kan väl vara godare än nyfångad och nystekt fisk i skärgårdsskymningen. Bjud makrillen helstekt och krydda rikligt med säsongens goda, väldoftande dill.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Klipp eller skär upp makrillen från analöppningen mot huvudet och ta ur inälvorna. Spara gärna levern och rommen. Ta ut gälarna eller skär bort huvudet.
 2. Skölj fisken i kallt vatten och skrapa lite längs ryggbenet så att njurarna också sköljs bort.
 3. Klipp bort fiskfenorna, men spara gärna den vackra stjärtfenan. Gnid in fisken med salt både inuti och utanpå. Lägg fisken på ett smort ugnssäkert fat.
 4. Lägg dill och citron i magen på fisken. Strö över ett tunt lager ströbröd och droppa sedan över smält matfett. Stek makrillen i 225 grader ca 25 minuter tills den fått fin färg. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • bocuracao 5 oktober 2008

  Tokgott! Jag serverade bara dillkokt potatis till, och efteråt en sallad på isberg med en god dressing. Billigt, enkelt, nyttigt, snabbt och tokgott! Dessutom festligt i all sin enkelhet. Massor av Omega-3

 • mammakavat 29 oktober 2008

  Sorry !!! Försent.......Hann inte ta kort innan dom försvann !!! Kan tala om att min lille gubbe är en fisknut!! Jag försöker naturligtvis att laga så mycket fisk som möjligt, men det är inte alla gånger det blir så populärt som denna rätt. Jag är helnöjd !! Han sa just "Du gjorde detta på frusen fisk....tänk hur den skulle smakat med färsk !!!" Håller med, men i Okanagan Lake simmar det inte många makrillar !!! Tusen TACK, för ett super recept!! Har många av dina recept, så du får nog höra mer från mej! åsa

 • annabroe 28 november 2009

  Jättegott. Min man uppskattade det väldigt. Drygt var det också, mycket mat på makrillen.

 • cayman 11 augusti 2012

  Körde ditt recept, och det blev kanon goda makrillar. Bra recept när man inte är så duktig på att filea fisk. Tack Queenie!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.