Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt entrecote

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En favorit hos många. Enkelt att laga och festligt och gott att bjuda på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 70 grader. Hacka vitlöken och örterna och strö ut på en bricka, salta och peppra.
  2. Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna.
  3. Bryn köttet i en stekpanna med olja.
  4. Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (welldone). Beräkna cirka 45-50 minuter.
  5. Låt köttet vila i 10 minuter innan servering.
  6. Skiva köttet i tunna skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ohsally 12 mars 2010

    Detta ska jag testa idag tillsammans med rostad potatis.

  • ohsally 12 mars 2010

    Detta ska jag testa idag tillsammans med rostad potatis.

  • geminina 7 januari 2011

    Mycket god kryddning. Observera att ugnstemperaturen inte stämmer - Det skall väl vara 170 grader.

  • 16295 15 januari 2011

    Ja tog frysta örtkryddor provencal tillsammans med riven vitlök runt köttet ,också väldigt gott.

  • blomman121 9 oktober 2014

    ska de vara 170 eller 70

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.