Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt entrecôte

 
Skriv ut

Smaskens

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa ev köttet. Skala och lägg vitlöksklyftorna i en mortel. Tillsätt pepparkorn, timjan och rosmarin. Stöt till en smet. Bred smeten på och runt om köttet. Stick i en köttermometer i köttet, se till att spetsen kommer på det tjockaste stället. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek köttet i 125°C tills termometern visar 62°C för rosa kött eller 65°C för lite mer genomstekt kött. Strö saltet på köttet och linda in i aluminiumfolie. Låt stå ca 15 min innan det skärs i ca 1 cm tjocka skivor. Vispa ur formen med buljongen och häll i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka upp. Smaka ev av med salt och peppar. Vispa i maizenaredningen och låt koka ca 1 min.
  2. Servera såsen till köttet. Chilipolenta och sallad kompletterar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.