Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt färsk dragonkyckling med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kyckling som du lagar i gjutjärnsgryta. Passar både matälskare, sockerberoende och LCHF-are. Tagit bort st från ingredienslistan, samt skrivit till att det ska vara gul lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa citronen i och runt om den hela kycklingen.
  2. Dela äpple och lök i grova bitar. Fyll kycklingen med lök/äpplet.
  3. Strö över dragon, timjan, hackad vitlök och hackad persilja.
  4. Salta och peppra runt om.
  5. Sätt gjutjärnsgrytan på spisen och klicka ned smöret.
  6. Låt smöret bryna och grytan bli het. Lägg ned kycklingen och bryn den ordentligt runt om.
  7. Slå över kycklingbuljongen och sätt på locket.
  8. Ös och titta till kycklingen då och då och låt puttra på spisen ca 60 minuter.
  9. När kycklingen är genomstekt, slå på grädden och låt puttra 5 minuter till.
  10. Tag upp kycklingen ur grytan, tranchera och stavmixa såsen slät.
  11. Servera med ångad broccoli och en god grönsallad med pumpafrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.