För att få fläskfilén riktigt mör och saftig ska man tilllaga den i låg ugnstemperatur och låta den vila insvept i ugnsfolie efter stekningen. En digital ugnstermometer ger bästa resultat.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Detta vet jag är den underbaraste file man kan äta. Gör alltid likadant själv. Ska göra Tropisk Bricka till mitt 60-årskalas i höst där bl.a denna fläskfile ska ingå. Jag lovar, ni som gör denna blir inte besvikna. 030606
men hur lång tid tar det ca i ugnen?.. 45 min??
Måste man äta den direkt sedan eller kan man äta den kall sedan? Ska man skära upp den direkt efter de där dryga 10 minuterna, eller kan man spara den några timmar i kylen och sedan skära upp den? Hur blir den om man tillagar den dagen före och sparar i kylen (och ska den i så fall skäras före, eller senare när man ska äta?)?
Gjorde denna idag men kryddade med timjan, salt och peppar. Samkörde rotfrukter i ugnen så jag hade ugnen på 200 grader, med fläskfilén i botten. Tror det tog ca 45 min. Då var temperaturen ca 70 grader. Jag tyckte det blev perfekt!