En hel festmeny värdig en kung.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn filén i smör. Salta och peppra. Pressa över vitlöken och gnid in i köttet. Placera filén på ett ugnssäkert fat och sätt i en termometer. Stek tills innertemperaturen är 70 grader.
- Rödlöksmarmelad:
Skala och skiva löken tunt. Fräs den i olja. Riv äpplet. Tillsätt äpple och resten av ingredienserna. Låt koka tills löken är mjuk, ca 10 minuter.
- Sås:
Hacka vitlök och schalottenlök.
Stek löken i smör i en kastrull. Rör ner socker och låt det smälta. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och vin. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ut maizenan i lite kallt vatten. Vispa ner det i såsen och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Potatistårta:
Skala potatisen. Skiva ½ kg tunt med osthyvel.
Smält smör i en stekpanna. Lägg ner hälften av potatisskivorna lite omlott. Salta och peppra. Stek på medelvärme under lock ca 7 minuter per sida. Vänd den mot en plan yta. Stek en kaka till på samma sätt.
- Koka resten av potatisen mjuk. Gör ett mos med ägg och smör. Blanda ner finhackad persilja och smaka av med salt.
- Lägg en potatiskaka i en rund form med löstagbar kant och samma mått som kakan. Packa det varma moset ovanpå och toppa med den andra potatiskakan. Grädda i nedre delen på ugnen ca 20 min.
Publicerat den
29 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade rödlöksmarmeladen till grillat väldigt gott o lätt att göra, även barnen tyckte det var jättegott. (fast dom inte tycker om lök)