Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En hel festmeny värdig en kung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn filén i smör. Salta och peppra. Pressa över vitlöken och gnid in i köttet. Placera filén på ett ugnssäkert fat och sätt i en termometer. Stek tills innertemperaturen är 70 grader.
  3. Rödlöksmarmelad: Skala och skiva löken tunt. Fräs den i olja. Riv äpplet. Tillsätt äpple och resten av ingredienserna. Låt koka tills löken är mjuk, ca 10 minuter.
  4. Sås: Hacka vitlök och schalottenlök. Stek löken i smör i en kastrull. Rör ner socker och låt det smälta. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och vin. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ut maizenan i lite kallt vatten. Vispa ner det i såsen och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  5. Potatistårta: Skala potatisen. Skiva ½ kg tunt med osthyvel. Smält smör i en stekpanna. Lägg ner hälften av potatisskivorna lite omlott. Salta och peppra. Stek på medelvärme under lock ca 7 minuter per sida. Vänd den mot en plan yta. Stek en kaka till på samma sätt.
  6. Koka resten av potatisen mjuk. Gör ett mos med ägg och smör. Blanda ner finhackad persilja och smaka av med salt.
  7. Lägg en potatiskaka i en rund form med löstagbar kant och samma mått som kakan. Packa det varma moset ovanpå och toppa med den andra potatiskakan. Grädda i nedre delen på ugnen ca 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • angeng 1 maj 2010

    Provade rödlöksmarmeladen till grillat väldigt gott o lätt att göra, även barnen tyckte det var jättegott. (fast dom inte tycker om lök)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.