Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med portvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Billigt och gott med fläskfilé. Prova att servera den med portvinssås, mos och lättkokta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 180º.
  2. Blanda ihop olja, timjan, peppar och ingefära till en marinad och marinera fläskfilén i 1 timme. Bryn den runt om och efterstek sedan i ugnen i 8–10 minuter. Låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie och håll det varmt. Skär upp köttet precis före servering.
  3. Finhacka schalottenlök. Smält smör i en kastrull och fräs schalottenlöken utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med vätskan, lite i taget och under omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter, rör om då och då. Sila såsen.
  4. Servera köttet med portvinssåsen, lättkokta grönsaker och potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.