Billigt och gott med fläskfilé. Prova att servera den med portvinssås, mos och lättkokta grönsaker.
Instruktioner
- Ugn 180º.
- Blanda ihop olja, timjan, peppar och ingefära till en marinad och marinera fläskfilén i 1 timme. Bryn den runt om och efterstek sedan i ugnen i 8–10 minuter. Låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie och håll det varmt. Skär upp köttet precis före servering.
- Finhacka schalottenlök. Smält smör i en kastrull och fräs schalottenlöken utan att den tar färg. Ta av från värmen och rör ner mjölet. Koka upp vinet och buljongen i en annan kastrull. Ställ tillbaka den första kastrullen på plattan och spä redningen med vätskan, lite i taget och under omrörning. Krydda med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10 minuter, rör om då och då. Sila såsen.
- Servera köttet med portvinssåsen, lättkokta grönsaker och potatismos.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar