Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med rosépepparsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man gillar rosépeppar är detta en toppengod rätt. Kan verkligen rekommenderas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa köttet och bryn det runt om i het panna. Salta och peppra och sätt köttet i ugnen i 20-30 minuter beroende på filéns tjocklek.
  2. Hacka löken fint och fräs i smör. Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde, koka upp och låt sedan sjuda sakta utan lock i ca 5 minuter.
  3. Krossa rosepepparkornen lite grann och rör ner dem i såsen. Smaka av med salt och möjligen lite peppar.
  4. Ta ut köttet och låt det vila några minuter innan det skärs upp. Ta vara på skyn och häll den i såsen.
  5. Gott till är råstekt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • stulle 6 maj 2012

    Jättegod sås som jag gör ofta :) Tack för ett BRA recept!!

  • helan6998 6 maj 2012

    Tack! Mvh Helén

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.