Om man gillar rosépeppar är detta en toppengod rätt.
Kan verkligen rekommenderas!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa köttet och bryn det runt om i het panna.
Salta och peppra och sätt köttet i ugnen i 20-30 minuter beroende på filéns tjocklek.
- Hacka löken fint och fräs i smör.
Pudra över vetemjölet och späd under omrörning med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde, koka upp och låt sedan sjuda sakta utan lock i ca 5 minuter.
- Krossa rosepepparkornen lite grann och rör ner dem i såsen. Smaka av med salt och möjligen lite peppar.
- Ta ut köttet och låt det vila några minuter innan det skärs upp. Ta vara på skyn och häll den i såsen.
- Gott till är råstekt potatis.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod sås som jag gör ofta :) Tack för ett BRA recept!!
Tack! Mvh Helén