Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé med svensk ceasarsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bryn fläskfilén i god tid före servering och efterstek den i ugnen strax innan ni ska äta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt. Putsa filén fri från senor och hinnor. Sätt ugnen på 125°.
  2. Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar och lägg över det på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda olivolja, frön och citronskal. Klappa in köttet med fröoljan. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 68–70°. Vira in köttet i folie och låt vila cirka 10 minuter. Skär upp köttet vid servering.
  4. Börja med krutongerna: Sätt ugnen på 175°. Kantskär brödet och skär det i centimeterstora tärningar. Lägg det i en skål med olja och pressad vitlök. Vänd runt.
  5. Bred ut tärningarna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i övre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
  6. Gör dressingen. Låt ansjovisen rinna av, spara spadet. Knäck ägget i en matberedare eller i en skål för stavmixer. Tillsätt vitlök, citronsaft, 2 av ansjovisfiléerna, senap och worcestershiresås. Mixa.
  7. Blanda oljan med 2 msk av ansjovisspadet. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av.
  8. Bryt salladen i bitar, det är viktigt att inte skära för då blir salladen kompakt. Skär resten av ansjovisen i små bitar. Blanda salladen med ansjovisen.
  9. Häll över dressingen precis vid servering. Vänd runt. Vänd ner osten och strö över krutongerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.