Helstekt fläskfilé på äppelbädd med rödvinssås bevisar verkligen att frukt och kött är jättegott tillsammans.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Bryn fläskfilén gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar.
- Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Lägg allt i en smord eldfast form. Häll över äppeljuicen.
- Lägg fläskfilén ovanpå och stek allt klart mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
- Gör under tiden såsen. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt vinäger, rödvin, vatten och kalvfond. Låt såsen koka samman tills det återstår ca 3 dl.
- Sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen. Rör ut maizena med lite vatten och vispa ner det i såsen. Låt såsen koka upp på nytt under omrörning. Vispa ner smöret och smaka av såsen med salt, peppar och socker.
- Skiva fläskfilén och lägg skivorna ovanpå äppelbädden. Bjud sås, potatismos och sallad till.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar