Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskkarré med rosmarin och vitlök

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mmm..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Lägg fläskkarrén i en stor kastrull som håller för ugn. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Lägg på lock.
  3. Tillaga i ugnen 1 1/2- 2 tim, tills köttet är mört.
  4. Höj temperaturen till 200 grader. Lägg steken i en ugnssäker form. Sila av buljongen och koka upp i en liten kastrull. Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt i buljongen. Vispa slätt under kokning.
  5. Plocka bladen av rosmarinen. Blanda med den krossade vitlöken och gnugga in i steken. Blanda olja och honung, pensla steken. Strö över salt och peppar.
  6. Griljera steken i ugnen 10–15 min till fin färg. Ta ut och servera ugnsrostad potatis, grönsaker, sky och äppelmos

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • eva_jonte 29 november 2010

    Tack för detta receptet! Det var underbart gott!!! Hela familjen älskade det!! :-)) Vi glömde köpa färsk rosmarin, så det fick bli torkad. Sen la jag i morotsstavar när det var ca 30 min kvar. Gjorde sås på skyn, gjorde mjölredning och hade i kalvfond, soja och grädde. För det 1:a blev morötterna delikata och för det 2:a blev såsen gudomligt god! Griljeringen gjorde susen med. Lägger upp en bild och detta kommer bli vårt favorit-söndags-recept!!! en 5:a får du för detta supergoda recept!!

  • eva_jonte 29 november 2010

    Just ja, glömde! griljeringen gjorde jag som så, att jag blandade ALLT i en skål och penslade på steken. Blev superbra :-) Vitlöken pressade jag i.

  • jivegren 30 januari 2012

    Bästa fläskkarré jag ätit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.