Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt hjortsadel med rostade rotsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fanns inget recept specifikt för hjortsadel, dock är detta snarlikt andra recept för rådjurssadel. Rotsaker i ugn är inget nytt recept heller, men skriver i det här för fullständighetens skull.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör i ordning rotsakerna, ringla olja över, strössla med flingsalt och skjuts in i ugnen när det är varmt.
  2. Putsa sadeln om nödvändigt. Klappa in den med kryddor, bryn runt om i stekpanna. Stick in kötttermometer i köttigaste delen. Täck med baconskivorna.
  3. När rotsakerna gått ca 30 minuter kan du sätta in en form med sadeln i, alternativt vänta till rotsakerna är färdiga och gör sen köttet klart.
  4. Titta på köttermometern - efter smak ta ut köttet. Jag lät min gå till 70 grader, då var det rosa närmast benet. VI gillar inte rött blodigt kött här. Det var saftigt o fint ändå.
  5. Vispa ur panna och form med vätska, buljong, rödvin och grädde. Smaka av. Koka ihop till angenäm konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.