Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kalvfilé med gremolata och tagliatelle

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en lyxig fredagsrätt. Den går snabbt att laga och smakar extra fräscht med gremolatan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°. Putsa filén fri från hinnor och senor och krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet väl runt om och lägg det i en ugnssäker form. Stick en köttermometer i filéns tjockaste del och ugnsstek den tills innertemperaturen är 61–63 °, då är köttet vackert rosa i mitten. Vill du ha köttet rött, stoppa vid 59°. Vill du ha köttet helt genomstekt, låt det stå tills temperaturen är närmare 70°. Ta ut köttet, vira in det i aluminiumfolie och låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det i skivor. Håll köttet varmt i folie eller smörpapper till servering.
  2. Gremolata: Tvätta citronerna och riv det gula skalet. Skala vitlöksklyftorna, grovhacka dem och finhacka persiljan. Blanda samman.
  3. Koka tagliatellen efter anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt pastan rinna av i durkslag. Skär upp kalvfilén, strö över gremolata och servera med den nykokta tagliatellen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.