En väldogt god och enkel rätt.
Äkta husmanskost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre.
- Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök. Hacka i grova bitar. Hetta upp en stekpanna.
- Gnid in köttet med salt, ingefära och peppar. Bryn köttet hastigt runt om i smör. Lägg köttet i en ugnssäker form med höga kanter. Låt grönsakerna bli varma i pannan och fördela dem runt köttet. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.
- Tillsätt 5 dl hett vatten. Stek ytterligare ca 1 timme. Sätt i en termometer. Ta ut köttet när innertemperaturen är 70 grader. Låt steken vila 10 minuter och skär sedan i skivor tvärs över muskelfibrerna. Lägg upp på fat.
- Skyn häller du av och gör sås eller marinad av. Rotfrukterna kan serveras till steken.
- Sås: Sila skyn från ugnspannan i en kastrull. Tillsätt 3 dl grädde. Låt koka 5 minuter. Red av med lite majzena.Smaka av med lite soja och gelé.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Nästa gång ska jag tillsätta lite buljong oxå så det blir lite mer smak i såsen.
Hej ! Jag gjorde också denna rätten. :) Super god sås blev det och jag la även i en köttbuljong en halva då alltså. Tack för receptet. Ha en trevlig helg !