Välsmakande, helt enkelt ljuvligt!
Krävs "lite" arbete under några dagar men så gott. Värt varje moment!
Instruktioner
- Krydda köttet med salt och peppar, lägg det i en stekpåse. Förslut och klipp ett hål i påsen på ovansidan. Stick in en stektermometer i den tjockare delen av köttet. Lägg påsen på en långpanna. Stek i 175 grader till termometern visa ca. 72 grader.
- Dela löken i klyftor och stöt pepparn grovt i mortel. Blanda lök, peppar, persilja, olja, salt och vatten i en gryta. Koka upp och tillsätt örter och vinäger. Kyl marinaden.
- Lägg det varma, färdigstekta köttet i kraftiga dubbla plastpåsar eller i en stekpåse med marinaden. Låt ligga i kylen 1-2 dygn, vänd då och då.
- Servera köttet tunt skivat med potatissallad och sallad.
Publicerat den
17 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter super gott! Tror du det funkar till nötkött? Ska nog testa de tror ja :)