Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kotlettrad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Välsmakande, helt enkelt ljuvligt! Krävs "lite" arbete under några dagar men så gott. Värt varje moment!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda köttet med salt och peppar, lägg det i en stekpåse. Förslut och klipp ett hål i påsen på ovansidan. Stick in en stektermometer i den tjockare delen av köttet. Lägg påsen på en långpanna. Stek i 175 grader till termometern visa ca. 72 grader.
  2. Dela löken i klyftor och stöt pepparn grovt i mortel. Blanda lök, peppar, persilja, olja, salt och vatten i en gryta. Koka upp och tillsätt örter och vinäger. Kyl marinaden.
  3. Lägg det varma, färdigstekta köttet i kraftiga dubbla plastpåsar eller i en stekpåse med marinaden. Låt ligga i kylen 1-2 dygn, vänd då och då.
  4. Servera köttet tunt skivat med potatissallad och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asiiL 14 mars 2012

    Det låter super gott! Tror du det funkar till nötkött? Ska nog testa de tror ja :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.