Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kotlettrad med curry och banan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en riktig festrätt med de klassiska tillbehören curry och banan, som visar att festmat inte behöver vara onyttig och fet. Den magra maizenaredningen i såsen ger inte så många kalorier, och flera sorters frukt i såsen ger minst lika mycket smak som den traditionella grädden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in kotlettraden med kryddorna och klappa in med finhackad persilja. Stick in en ugnstermometer och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75-85°.
  2. Skiva bananerna och riv osten. Koka potatisen.
  3. Fräs den hackade löken i oljan, tillsätt curry och stek under omrörning 1 minut. Rör i ananaskross och rivet äpple.
  4. Vispa ihop mjölk, maizena och buljong i en kastrull och låt det koka upp. Häll i curryfräset, smaksätt med kryddorna och låt småsjuda ett par minuter.
  5. Skiva den stekta kotlettraden och lägg den i en ugnssäker form. Lägg på de skivade bananerna och slå på currysåsen. Strö på riven ost och gratinera tills rätten fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Snuttivonfesen 22 oktober 2008

    Det här var verkligen riktigt gott!!! Hade ugnstek potatis till. tack för en god middag!!!

  • [email protected] 17 november 2011

    hur i helsicke kan ni katalogisera detta som vegetariskt? Man blir ju störtförbannad. Minusbetyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.