Det här är en riktig festrätt med de klassiska tillbehören curry och banan, som visar att festmat inte behöver vara onyttig och fet. Den magra maizenaredningen i såsen ger inte så många kalorier, och flera sorters frukt i såsen ger minst lika mycket smak som den traditionella grädden
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Gnid in kotlettraden med kryddorna och klappa in med finhackad persilja. Stick in en ugnstermometer och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75-85°.
- Skiva bananerna och riv osten. Koka potatisen.
- Fräs den hackade löken i oljan, tillsätt curry och stek under omrörning 1 minut. Rör i ananaskross och rivet äpple.
- Vispa ihop mjölk, maizena och buljong i en kastrull och låt det koka upp. Häll i curryfräset, smaksätt med kryddorna och låt småsjuda ett par minuter.
- Skiva den stekta kotlettraden och lägg den i en ugnssäker form. Lägg på de skivade bananerna och slå på currysåsen. Strö på riven ost och gratinera tills rätten fått färg.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var verkligen riktigt gott!!! Hade ugnstek potatis till. tack för en god middag!!!
hur i helsicke kan ni katalogisera detta som vegetariskt? Man blir ju störtförbannad. Minusbetyg.