- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Kotlettraden som jag väljer att kalla den, även fast köttindustrin väljer att kalla den för ytterfilé slår fläskfilén med hästlängder om den hanteras väl.
Jag har alltid varit förtjust i lågtempad mat och detta köttstycke är ett av de bästa recepten som jag har tagit fram.
Instruktioner
- Förberedelser:
Börja med att snitta köttbiten ytligt fyra gångar diagonalt först åt ena hållet sedan åt det andra så det bildas ett snyggt rutmönster.
- Marinaden:
Börja kvällen före med att blanda ihop marinaden, lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt köttet ligga i kylen till det ska tillagas, vänd på det någon gång då och då och "massera " lite lätt runt på köttet i plastpåsen.
- såsen:
Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, buljong, hälften av vinet och timjan. Koka ihop till hälften av vätskan återstår. Sila och tillsätt resten av vinet. Red med maizena och koka 1 min. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 125 g
- Ta ur köttet ur marinadpåsarna, torka av med lite papper. Lägg köttet i en ugnsfast form
Stoppa in en termometer och låt stå i ugnen tills det har fått en temperatur i mitten runt 69 grader. Glöm inte att pensla köttet med marinaden då och då.
- När köttet är klart så strö timjan över och låt det stå och vila i 15 minuter innan ni skär upp det .
Publicerat den
18 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar