En enkel och god rätt med helstekt kyckling som serveras i såsen.
Instruktioner
- Tina kycklingen, gärna i kylskåp över natten.
- Dela kycklingen i två delar, klappa in salt, peppar och grillkrydda på utsidan och insidan.
- Bryn kycklingen i lite margarin/smör runt om tills den fått fin stekyta. Tillsätt lök klyftorna och låt kycklingen eftersteka i grytan, under lock. Jag eftersteker tills lårbenen nästan ramlar av, cirka 40-50 minuter. Eventuellt måste vatten tillsättas då och då så det inte torr kokar.
- Tag upp kycklingen när den är klar och låt den svalna.
- Gör under tiden såsen. Tillsätt vattnet i stekskyn och låt koka upp. Tillsätt grädden och låt småputtra ett tag. Tillsätt maizena till önskad tjocklek på såsen, glöm inte att såsen ska koka upp efter det att man tillsatt maizena. Smaka av om ev mer kryddor måste tillsättas. Sila såsen i en annan panna.
- Rensa kycklingen i bitar och lägg kycklingbitarna i såsen. Värm upp såsen med kycklingen och servera med kokt potatis eller ris, svartvinbärsgelé och sallad.
Publicerat den
25 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var kanongott! Mina tonårsbarn gillade det skarpt. För enkelhetens skull tog jag kycklingfiléer i stället.
Jag har en färsk kyckling som jag ska tillaga enligt ditt recept idag. Det här låter riktigt smaskigt. /Nettan
Hej igen lennali, det var riktigt gott, rester till i morgon, och en låda i frysen! /Nettan
Har en kyckling i kylen som ska tillagas i morgon.. Kanske det blir ditt recept?