Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt lammsadel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hittade inte många recept på lammsadel så jag får väl bidra med ett!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Putsa bort fettkappan, synliga hinnor och senor. Blanda salt, vitlök och peppar och gnid in sadeln. Lägg sadeln i en långpanna och sätt i en digitaltermometer. Stek till innertemperatur 65º. Låt sadeln vila i folie ca 15 min. Höj gradantalet till 200º. Blanda alla grönsaker utom svampen med olja och farin. Baka i ugn ca 20 min tills de är mjuka men har tuggmotstånd. Tillsätt svamp och rosmarin då 5 min återstår.
  2. Bryn och genomstek vitlöken i smör på låg värme. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Mixa såsen och smaka av med salt och peppar. Kan göras 1 dag i förväg och förvaras kallt.
  3. Skär loss köttet från benet och skiva det. Lägg tillbaka det i sadeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.