En lyxig festrätt. Gott med rostad potatis till.
Instruktioner
- Häll olja och smör i en stekpanna. Bryn svampen så att den får en fin färg. Salta och peppra. Tillsätt valnötter och rosmarin. Blanda och ta sedan bort från värmen.
- Lägg oxfilén på en skärbräda och gör ett snitt längs med hela köttet så att du kan lägga fyllningen i mitten. Bred ut fyllningen, vik ihop köttet över fyllningen och bind ihop köttet med ett steksnöre så fyllningen hålls på plats.
- Bryn köttet i en stekpanna med smör så det får färg runt om. Lägg över i en form, sätt i en köttermometer och sätt in i en 150 graders varm ugn.
- Låt köttet steka tills termometern visar 55-58 grader för medium. Ta ut köttet, låt vila under smörpapper i cirka 5 minuter före servering.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar