Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med kryddsmör och råstekta rotsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som coeur de filé provencale fast på ett nytt sätt. Istället för vitlökssmör toppar vi med kaprissmör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kaprissmöret. Kör smöret med resten av ingredienserna i mixer till ett slätt och lätt grönt smör. Smaka av med salt och peppar. Rulla in i folie och lägg i frysen.
  2. Skala morötter och potatis, skär i tunna skivor. Gör detsamma med lök och squash. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna och stek allt gyllenbrunt. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.
  3. Salta och peppra köttet och stek det runtom i het panna ett par minuter. Sätt in i ugnen och stek färdigt i 200 grader, 7-10 minuter. Låt köttet vila ett par minuter innan du skär det i skivor och lägger dem ovanpå grönsakerena. Skiva smöret och lägg ovanpå. Dekorera med persilja och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.