Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt röding på jämtvis

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fin fjällfisk bjuds med gräddsås, kryddad med gräslök, dill och messmör samt mandelpotatis därtill

Ingredienser

Instruktioner

Rensa fisken men låt huvudet sitta kvar. Skölj väl och salta inuti och runt om. Smält 2-3 matskedar smör i en långpanna i ugn. När smöret är väl brynt läggs fiskarna på plåten och sätts i ugn 200-225grader. Vänd fiskarna om efter ca 5 minuter och stek dem på andra sidan. Hacka dill och gräslök. Slå grädden över fisken, tillsätt dill och gräslök samt messmör. Låt koka ihop tills såsen tjocknar. ös fisken då och då så den blir saftig. Servera med mandelpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • monkan1 14 juli 2008

    Hejsan ! Igår testade vi denna underbara rätt. Den var helt fantastiskt god! Vi hade lite röding kvar i frysen och det var trevligt att testa ett nytt recept. Tack för det goda receptet. Vi kommer att göra detta fler gånger./ Monkan

  • Pepsipuh 15 september 2008

    Provade detta recept igår och kan bara säga som så: Jag har aldrig ätit godare röding!

  • steper 23 september 2009

    Guuuuud vilken god fisksås!!! En klar 5:a!!! Tusen tack för detta kanonrecept!+++++++++

  • mzankianka 11 mars 2010

    Kanongod variant på röding!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.