Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt rostbiff med pumpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker och fettsnål rostbiff med nyttig och vitaminrik pumpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en ugnsfast form. Blanda senap och svartpeppar. Bred senapsblandningen över köttet. Täck över med aluminiumfolie och stek i ugnen 45 minuter.
  2. Lägg under tiden potatisen och pumpan i kokande vatten och koka 5 minuter. Låt rinna av väl.
  3. Hetta upp oljan i en ugnsfast stekpanna. Lägg i grönsakerna och vänd dem i oljan tills väl täckta. Sätt in stekpannan i ugnen och stek grönsakerna 15 minuter. Ta av aluminiumfolien på steken och stek kött och grönsaker ytterligare 15-30 minuter beroende på om köttet ska vara välstekt eller rosa.
  4. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie, låt vila 10 minuter.
  5. Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Slå skyn från köttet i stekpannan, häll i buljongen och koka upp. Blanda majsenan med kallt vatten och vispa ner i skyn. Låt sjuda tills skyn tjocknar. Skiva steken och servera med grönsaker och sås. Garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.