Läcker och fettsnål rostbiff med nyttig och vitaminrik pumpa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet i en ugnsfast form. Blanda senap och svartpeppar. Bred senapsblandningen över köttet. Täck över med aluminiumfolie och stek i ugnen 45 minuter.
- Lägg under tiden potatisen och pumpan i kokande vatten och koka 5 minuter. Låt rinna av väl.
- Hetta upp oljan i en ugnsfast stekpanna. Lägg i grönsakerna och vänd dem i oljan tills väl täckta. Sätt in stekpannan i ugnen och stek grönsakerna 15 minuter. Ta av aluminiumfolien på steken och stek kött och grönsaker ytterligare 15-30 minuter beroende på om köttet ska vara välstekt eller rosa.
- Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie, låt vila 10 minuter.
- Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Slå skyn från köttet i stekpannan, häll i buljongen och koka upp. Blanda majsenan med kallt vatten och vispa ner i skyn. Låt sjuda tills skyn tjocknar. Skiva steken och servera med grönsaker och sås. Garnera med persilja.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar