Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt strutsbiff med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Södermanlands nya landskapsrätt

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Blanda rosmarinen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Klappa in köttet med kryddblandningen. 3. Stek strutsbiffen runt om i 1 msk smör i en stekpanna på hög värme ca 5 minuter, tills den fått fin färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Ställ undan stekpannan och spara skyn. 4. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Ställ in i ugnen och stek tills köttets innertemperatur är 62ºC, det tar ca 1 timme. 5. Rotfrukter: Skala och skär potatis och rotfrukter i ca 1 1/2 cm stora bitar. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tills de blivit mjuka och fått lite färg. Lägg i en ugnssäker form och ställ åt sidan. 6. Sås: Späd skyn i stekpannan med vattnet. Häll i gelé, juice, fond och soja. Koka tills cirka hälften återstår. Smaka av med 1/2 tsk salt. 7. Ta ut köttet. Linda in i smörpapper och låt vila 10–15 minuter. 8. Ställ in rotfrukterna i ugnen och låt dem bli varma. 9. Fräs sockerärterna i 1 msk smör 1–2 minuter, de ska vara knapriga. Strö över 1 tsk flingsalt. 10. Dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skär köttet i 1 1/2 cm tjocka skivor och servera med rotfrukterna, skysåsen, äppeltärningarna och sockerärterna. Garnera gärna med bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.