- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Kanske morbror har hittat ett skjutet vildsvin i bland olivträden.
Rätten går givetvis att göra på viltmarinerad fläskfilé också.
Finns ett recept på Min sida om viltmarinad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela 4 tomater i halvor. Toppa med smör, hackad rosmarin och salt. Sätt in tomathalvorna i ugnen.
Putsa och gnid köttet med salt, peppar och finhackad rosmarin. Bryn köttet runt om i lika delar smör och olivolja. Efterstek i ugn i 12–15 minuter.
- Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar och hacka plommonen. Fräs bitarna med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vatten, grädde och vin. Smaka av med fond och sjud såsen i 5 minuter.
Salta och peppra.
- Koka pasta och skiva upp köttet. Lägg upp pasta, därefter kött och ringla över sås.
- Garnera med stekta tomathalvor, blandad sallad och rosmarin.
Publicerat den
4 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar