Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helvetesbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och häll det över vetet i en bunke. Låt det svalna till 37 grader. Smula jästen i en annan bunke. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig.
  2. Blanda ner salt, socker, frukt, nötter, det skållade, grahamsmjöl och vetemjöl. Det blir en ganska kladdig deg.
  3. Fördela i två smorda brödformar á 1 ½ liter. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Stjälp upp limporna på galler och vira in i bakdukar.
  5. Häll torrjäst för matbröd i 2 dl vetemjöl. Koka upp 3 ½ dl vatten. Häll det över resterande vetemjölet och grahamsmjölet. Låt det svalna till 40° C.
  6. Blanda ner salt, socker, frukt, nötter, det skållade, grahamsmjöl och vetemjölsblandningen. Det blir en ganska kladdig deg.
  7. Fördela i två smorda brödformar a 1 ½ liter. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 ° C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  8. Stjälp upp limporna på galler och vira in i bakdukar.

Kommentarer (1)

  • Limparion 26 maj 2008

    Hahaha, jag tänkte först att det var ett mycket osmickrande namn på ett bröd, för satansdyrkare måhända? Tills jag insåg att det ingick helt vete i receptet...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.