Det är enklare än du tror att baka eget knäckebröd - och dessutom både roligt och väldigt gott. Prova!
Instruktioner
- Värm ölet till 37 grader och lös jästen i vätskan. Tillsätt margarin, salt och lätt stött kummin.
- Blanda rågflingor eller gryn med de båda mjölsorterna. Rör ner mjölblandningen i degspadet och arbeta samman till en smidig, ganska fast deg. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
- Arbeta degen smidig och dela den i 8 bitar som formas till bullar. Kavla ut tunna kakor ca 30 cm i diameter. Använd gärna grovt mjöl vid utkavlingen.
- Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. Ta ut ett hål i mitten och pricka kakan med en gaffel på många ställen. Grädda 6-8 minuter i het ugn. Passa bröden noga så att de inte bränns. Låt svalna på galler utan duk.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Undrar om det går att byta ut det flytande margariner mot olja eller smält smör? är det någon som vet? Jag använder bara riktigt smör.